Menu
PROLANA

Kussen Hennep

40 × 80 cm
PROLANA
Kussen Hennep
40 × 80 cm
  € 159,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Zachtjes slapen. Op een hennepkussen.

  Dit kussen is gevuld met robuuste, duurzame hennepvezels. Ze zijn meermaals gekamd en verwerkt tot een dicht, dempend vlies. Het kussen biedt een zachte ondersteuning met een middelmatige ondersteuning en vormt zich toch goed naar de nek en het hoofd. Dankzij zijn temperatuur- en vochtregulerende eigenschappen kan hennep zowel in de zomer als in de winter worden gebruikt. Vooral het vermogen om veel vocht op te nemen en snel weer af te voeren zorgt voor een aangenaam slaapklimaat. Omdat hennep een holle vezel is die warmte-isolerende lucht in zijn binnenste opslaat, kan het u ook warm houden en is het dus net zo aangenaam in de winter. Houd er rekening mee dat het hennepkussen niet kan worden gewassen. Regelmatig opkloppen en luchten is meestal voldoende, want hennepvezels worden gekenmerkt door een zeer glad oppervlak en bevatten geen eiwitten zoals keratine of lanoline, waardoor ze van nature vuilafstotend, antimicrobieel en antistatisch zijn - eigenschappen die bij ons hennepbeddengoed over het algemeen positief zijn, ook omdat ze daardoor geschikt zijn voor mensen met een allergie. Voor de tijk wordt zacht, huidvriendelijk en ademend katoensatijn gebruikt, dat dicht geweven is van biologisch katoen en geen vezels doorlaat.

  Oud en toch modern. Hennep

  Samen met vlas en brandnetel is hennep een van onze oudste nuttige en gecultiveerde planten. Tot in de 19e eeuw waren het belangrijke grondstoffen voor de kledingindustrie, voor touwen, koorden, zeildoek en nog veel meer. Met de industriële revolutie en de triomf van katoen verloren de robuuste vezelplanten aan belang, maar als snel hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen scoren ze al punten bij de teelt en oogst en behoren ze daarom vandaag tot de meest duurzame materialen. Hennep heeft aanzienlijk minder water nodig dan katoen. Hennep is sober en bestand tegen ongedierte, zodat noch bij de teelt noch bij de oogst en de verwerking herbiciden, insecticiden of synthetische meststoffen hoeven te worden gebruikt. Met zijn grote wortelstelsel zorgt de diepgewortelde plant voor een goede losmaking van de grond, wat een positief effect heeft op de stevigheid van de bodem. En hennep onderdrukt de groei van wilde onkruiden, waarvan de later in de vruchtwisseling geteelde gewassen profiteren. Maar zelfs als monocultuur kan hennep dankzij zijn zelftolerantie jarenlang zonder problemen op dezelfde grond worden geteeld. Ten slotte is hennep als textiel ook in vele opzichten superieur aan katoen: De weerstand en slijtvastheid van de lange, scheurvaste vezels zijn aanzienlijk beter, daarom werd vroeger zelfs zeildoek van hennep gemaakt. Ook nu nog zijn winning en verwerking zeer kostbaar, maar dankzij nieuwe procédés is het nu mogelijk uit de tamelijk ruwe hennepvezelbundels zeer fijne, gelijkmatige garens te spinnen, die nodig zijn voor kleding en beddengoed. Het gebruik als vulling voor beddengoed is daarentegen betrekkelijk nieuw. Tot 1996 was de commerciële hennepteelt in Duitsland verboden. Sindsdien is het aandeel van de lokale en ook de Europese hennepproductie toegenomen, maar zij kan bij lange na niet aan de sterk toegenomen vraag voldoen. Het merendeel van de verwerkte hennepvezels komt dus uit China.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207532

   Vulling 100% hennep. Herkomst Duitsland en China. Overtrek 100% katoen. Herkomst Pakistan. Het kussen is niet wasbaar en moet dus regelmatig gelucht worden. Gemaakt in Duitsland.
   40 × 80 cm. Vulgewicht 700 g. Totaal gewicht 1.000 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Niet strijken
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen