Menu

Kousenvilt

Kerstboom
Kousenvilt
Kerstboom
  € 39,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Kousen voor de kerstman

  Hang kousen op net op tijd voor Kerstmis: voor de Kerstman, om cadeautjes uit te delen op Kerstavond of gewoon als decoratie. Deze zijn gemaakt van zuiver wolvilt en zijn groot genoeg voor een goed cadeau of twee. Let op: De kous met het rendiermotief op de voorkant wijst altijd met de voet naar links; de kous met de kerstboom op de voorkant wijst altijd naar rechts.

  Een Angelsaksisch gebruik

  Het gebruik om met Kerstmis kousen op de schoorsteenmantel te hangen vindt zijn oorsprong in de Angelsaksische wereld. Er was eens een man die drie dochters had. Zijn vrouw was overleden en dus moest hij alleen voor zijn dochters zorgen - een taak die hem geen tijd liet om de kost te verdienen, zodat het gezin in de loop der jaren bitter verarmde. Wanneer de dochters de huwbare leeftijd bereikten, kon de vader niet voor een bruidsschat zorgen - maar zonder bruidsschat, geen huwelijk. O jee! Sinterklaas hoorde van de nood van de familie en ging op weg om de situatie te verhelpen. Laat op kerstavond bereikte hij de hut waar het gezin woonde en zag door het raam de drie dochters, die net hun vers gewassen sokken te drogen hingen bij de open haard. Nauwelijks waren de meisjes naar bed gegaan of de Kerstman klom stiekem de schoorsteen op en stopte veel lekkers in de sokken. De volgende ochtend, toen de dochters... Je kunt het einde van het verhaal wel raden. De kerstkous was geboren - en is tot op de dag van vandaag bij ons gebleven (en de kerstman ook).

  Eerlijk gecombineerd. Gry & Sif

  Tijdens haar trektocht door Nepal werd de Deense Gry Staunstrup onmiddellijk gegrepen door de openheid en warmte van de inwoners - en door hun vakmanschap. Zij kon in detail observeren hoe vakkundig en vaardig Nepalese vrouwen wol vervilten om Objekten te maken. Het idee was snel geboren om deze vaardigheid te gebruiken en het Nepalese handwerk te combineren met Deens design. En het idee werd onmiddellijk gevolgd door actie.

  Sinds 2000 produceert het bedrijf Gry & Sif in Nepal verschillende producten van wolvilt. Gry Staunstrup levert de ontwerpen in typisch Deense stijl, even opvallend als discreet en tegelijkertijd zorgeloos en vrolijk; de producten worden door Nepalese vrouwen in traditioneel handwerk gemaakt. Gry & Sif is nu Fair Trade gecertificeerd en staat voor eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden, milieubewuste productie en transparantie. Voor de vilten producten wordt uitsluitend zuivere scheerwol van Nieuw-Zeelandse schapen gebruikt - elk product is uniek en handgemaakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203833

   100% scheerwol (herkomst Nieuw-Zeeland). Hoogte ca. 46 cm, breedte middenkous 19 cm, lengte voet ca. 29 cm.
   Gewicht ca. 180 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen