Menu

Kösen Eekhoorn

Klein
Kösen Eekhoorn
Klein
  € 47,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf begin februari, nu beschikbaar voor bestelling
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Controversieel wezen. De eekhoorn

  De eekhoorn heeft niet bepaald de beste reputatie. In de Noorse mythologie verschijnt hij in de vorm van Ratatöskr (= boortand), die op en neer de wereldasboom Yggdrasil loopt om (meestal hatelijke) boodschappen over te brengen tussen de adelaar en de draak Nidhögg. Vogelliefhebbers zien hem in de eerste plaats als een nestrover - de auteur van een Engels boek over vogelvriendelijk tuinontwerp uit de jaren 1950 gaf een van de hoofdstukken zelfs de titel "Cats, Squirrels and Other Pestilence". Er zijn ook positieve dingen te melden: Eekhoorns begraven voedselvoorraden voor de winter in de herfst. Omdat ze niet al deze schuilplaatsen onthouden, beginnen de vergeten voorraden in het voorjaar te ontkiemen, waardoor eekhoorns een belangrijke rol spelen in de vernieuwing van het bos.

  Speelgoed uit de Kösen-werkplaatsen

  Qua vakmanschap en ontwerp behoren de knuffels van Kösener tot de beste die er te vinden zijn: Elk ontwerp wordt voorafgegaan door anatomie- en bewegingsstudies in de dierentuin en de natuur. Daarna volgen schetsen en eerste modellen in klei: Dit is de enige manier om pluche dieren te maken die dicht bij de natuur staan (niet getrimd om "schattig" te zijn). De dieren, die uit maximaal 100 afzonderlijke delen bestaan, zijn voorzien van veiligheidsogen en gevuld met gesiliconiseerde holle vezel en - omwille van de levensechte beweeglijkheid - kunststofgranulaat. Voor de dekens wordt alleen geweven pluche uit Europa gebruikt. Het kan veel strakker worden genaaid dan gebreid pluche en zorgt ervoor dat de dieren hun vorm niet verliezen, en geweven pluche is minder gevoelig voor haaruitval. Veel bekroond, zijn het ook verzamelobjecten voor de vitrine, maar vooral gemaakt om het dagelijkse leven in de kinderkamer te doorstaan. De eerste Kösen poppenfabriek werd in 1912 opgericht door Käthe Kruse. Het bedrijf verliet de DDR in 1949, maar de speciale vaardigheden voor het maken van poppen die in vier decennia waren ontwikkeld, bleven bewaard. Het bedrijf specialiseerde zich in de productie van zacht speelgoed, en de samenwerking met het naburige Burg Giebichenstein - een van de belangrijkste opleidingscentra voor productdesign in Duitsland sinds het begin van de 20e eeuw - werd nog langer.

  Productinformatie

  Artikel nummer 26127

   Gemaakt in Duitsland.
   Hoogte 15 cm, lengte 15 cm. Gewicht 60 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu