Menu
nen — do

Kleiverf

Natuurlijk linnen
nen — do
Kleiverf
Natuurlijk linnen
  Natuurlijk linnen
  € 64,90
  € 49,90Basisprijs: € 33,27/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  Vanwege de verhuizing van ons magazijn zijn onze levertijden momenteel langer dan normaal. We vragen je begrip voor het feit dat er momenteel vertragingen zijn.

  Algemene informatie

  De kleikleuren zijn verkrijgbaar in twee natuurlijke tinten. Als u liever eerst monsters van de afzonderlijke kleuren ziet, raden wij u de kleikleuren monsterdoos aan, die wij ook in ons assortiment hebben.

  Kleiverf. Natuurlijk, ecologisch, gecertificeerd

  Onze kleiverf is volledig ecologisch en daarom gecertificeerd door het Eco-Instituut: ze bestaat uit gekleurde klei en leem en natuurlijke stoffen zoals talk, krijt, Arabische gom, saponine, cellulosevezels en methylcellulose (een verdikkingsmiddel dat ook in de voedingsindustrie wordt gebruikt). Er worden geen andere pigmenten of chemicaliën aan toegevoegd, zodat het zowel bij het uitstrijken als bij het drogen volkomen onschadelijk is. De kleurschakeringen zijn fluweelmat, minder intens en slijtvast, en de dekkracht is ook minder groot dan bij emulsieverven, wat vooral merkbaar zal zijn op gestructureerde oppervlakken zoals houtsnippers. Afhankelijk van de consistentie van de gemengde kleiverf en het aantal kleurtoepassingen kunnen de muren er heel verschillend uitzien, van organisch en levendig tot homogeen en rustig. Net als bij andere verven kunt u het gewenste effect en de gewenste kleurintensiteit bepalen door eenvoudigweg de consistentie en het aantal lagen te veranderen. De kleiverf wordt geleverd als poeder, wat het voordeel heeft dat er geen conserveringsmiddelen nodig zijn. Het hoeft slechts te worden gemengd met ongeveer 1,5 liter schoon water en kan dankzij de romige consistentie gemakkelijk en druipvrij met een kwast of kwast (geen roller!) in een kruisstreek worden aangebracht. De gemengde hoeveelheid is voldoende voor ongeveer tien tot twaalf vierkante meter. De fabrikant raadt aan ongeveer 20-30% meer materiaal te mengen dan nodig is voor de berekende oppervlakte. Enerzijds omdat de werkelijk benodigde hoeveelheid verf kan variëren afhankelijk van de consistentie (dun of dik). En anderzijds kan dezelfde kleurschakering meestal niet meer worden gereproduceerd bij het opnieuw mengen. U zit dus aan de veilige kant als u iets meer gebruikt. Overigens: kleine foutjes of "kronkels" in kleiverf kunnen achteraf gemakkelijk worden hersteld, omdat de verf op de muur enigszins wordt opgelost door water of vers gemengde verf en de overgangen vaag worden. Toch is het het beste om vooraf een test te doen op een onopvallende plek.

  Evenwichtig ruimteklimaat

  De basis van de verf is klei, een oud, natuurlijk bouwmateriaal dat veel voordelen heeft ten opzichte van moderne bouwmaterialen. Dankzij zijn vochtregulerende eigenschappen kan het worden gebruikt als muurpleister (vanaf 1 cm dik) in combinatie met een ademende verf, idealiter ook op basis van klei, om een evenwichtig ruimteklimaat te creëren. Omdat klei zelf ademend is, kan het veel vocht vasthouden en geleidelijk weer afgeven aan de kamerlucht, zodat het ruimteklimaat noch te droog noch te vochtig is. Onze kleiverf is daarom bijzonder geschikt voor kleipleister en andere ademende ondergronden, maar ook voor andere overschilderbare en absorberende pleisters (van kalk, gips, cement) of houtsnippers, papieren behang en vlies, gips- of vezelplaten, plamuur en ook beton. Het beste is om eerst op een onopvallende plek de verfapplicatie, dekkracht en slijtvastheid te testen.

  Instructies

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 205836

   Kleiverf (poeder) om te mengen. Eco-gecertificeerd. Gemaakt in Duitsland. Toepassing: Meng de inhoud van het zakje grondig met ca. 1,5 l schoon water, afhankelijk van de gewenste consistentie, en breng het vervolgens met een kwast of kwast kruislings aan op een overschilderbaar oppervlak. De gemengde hoeveelheid is voldoende voor ongeveer 10-12 m².
   1,5 kg papieren zak
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen