Menu

Kalfslederen riem drielaags

Zwart
Kalfslederen riem drielaags
Zwart
    Zwart
    € 159,00
    € 79,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
    Uitverkocht, niet langer beschikbaar
    Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

    Algemene informatie

    Fijn generfd kalfsleer. Gemaakt in Duitsland tot in het kleinste detail

    Voor deze riem gebruikt Kreis fijnkorrelig kalfsleder van de leerlooierij Perlinger in de Oberpfalz, en voor de voering en het binnenleder pitgelooid rundsleder van Kobel in Kellinghusen. Een zeldzaamheid is de handgepolijste verzilverde messing gesp van de Westfaalse gieterij Sprenger, die speciaal voor Kreis verzilverd is in een laagdikte die ongeveer tien keer zo dik is als de zilverlaag van een standaardgesp. Een ander bijzonder kenmerk van deze riem is dat zelfs de randkleur, het naaigaren en de lederpoets uit Duitsland komen - hij is dus 100% "made in Germany" in de beste zin van het woord.

    Riemen uit Offenbach. Leder Vervaardiging Kreis

    De leerfabriek Kreis uit Offenbach, in 1963 opgericht door Erich Kreis, specialiseerde zich al vroeg in riemen. Tegenwoordig leidt Bernd Kreis, de zoon van de oprichter, het bedrijf. Hij gebruikt alleen volnerfleer: klassiek kalfsleer en oud grasgelooid rundleer uit Duitsland, zadelleer uit Engeland en het legendarische paardenleer Shell Cordovan van de Horween® looierij in Chicago. En Kreis is een van de weinigen die nog steeds de ingewikkelde kunst van de drielaagse gordelconstructie toepast in sommige van zijn riemen, die altijd met de hand worden gemaakt.

    Riemen: één tot drie lagen.

    Enkelvoudige riemen bestaan uit een gesneden strook leer met geslepen of gepolijste en naar behoren geverfde randen. Het leer is bijzonder belangrijk, omdat het oppervlak ervan aan de buiten- en binnenkant zichtbaar blijft. Riemen met meerdere lagen zien er eleganter uit qua snit en afwerking door de combinatie van bovenleer en voeringleer. Naast de kwaliteit van het leer is ook de afwerking belangrijk - al onze riemen zijn genaaid en niet gelijmd. Tweelaagse riemen bestaan uit aan elkaar genaaid bovenleer en voeringleer. Gordels met drie lagen hebben ook een extra inzetstuk. Dit geeft het bovenleer een opbollend effect en staat bekend als een gekromde riem. De tussenvoering wordt in bijzonder hoogwaardige riemen van leer gemaakt, maar kan ook van een speciaal ontwikkeld duurzaam vezelmateriaal zijn.

    Let op:

    De riemlengte is de lengte van de binnenkant van de gesp tot het middelste gat in de riem. Deze lengte moet overeenkomen met de tailleomvang van de broek.

    Productinformatie

    Artikel nummer 68468

      Drie lagen. Kalfslederen bovenkant, chroomgelooid, voeringleer (dikte 1,3 mm) en binnenleer (dikte 1,7 mm) pitgelooid rundleer. Gebogen randen, gebogen. Gesp van gegoten messing, verzilverd. Gemaakt in Duitsland. Breedte 3,2 cm.
      Meer artikelen van de fabrikant:
      Vraag over het product

      Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

      Wij helpen graag

      Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

      U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

      Cadeaubon

      Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

      Cadeaubon kopen
      Menu