Menu

Japanse theemok

Wit
Japanse theemok
Wit
  Wit
  € 37,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Het kopje volgt het ontwerp van de theepot. Het is als het ware de Europese versie van de typische Japanse theekom.

  Arita porselein.

  Van de vele werkplaatsen die ooit in de stad bestonden, zijn er vandaag de dag nog ongeveer 150 in bedrijf: voor het merendeel kleine ondernemingen, die met een paar werknemers oude tradities in stand houden en fabricagetechnieken in leven houden die elders nauwelijks worden toegepast. Ons servies, kruiken en mokken, die beide een zeer sobere vorm hebben, getuigen hiervan.

  Een korte overdenking. Japans theeservies.

  De theeceremonie, zoals die traditioneel in Japan wordt gevierd, heeft een eeuwenoude geschiedenis. De regels zijn legio. Voor degenen die deelnemen wijzen ze de weg - sado, de weg van de thee - en worden ze als meditatief ervaren, want dat is waar het ritueel genieten van de warme drank om draait: rust vinden, het dagelijkse leven achter zich laten en een moment van mindfulness beoefenen. Ons theeservies kan, heel ongemakkelijk, ook dit doel dienen. Het is afkomstig van het meest zuidelijke van de Japanse eilanden, van de stad Arita, waarvan de geschiedenis sinds het begin van de 17e eeuw verbonden is met porselein.

  Productinformatie

  Artikel nummer 67011

   Gemaakt van porselein, mat wit geglazuurd. Volume 300 ml. Hoogte 8,5 cm, Ø 9 cm. Gewicht 210 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen