Menu

IOXIO Duo Aanzetstaal Keramisch

Nieuw
IOXIO Duo Aanzetstaal Keramisch
€ 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Messen slijpen met keramiek.

Keramiek is harder dan messenstaal. Zelfs grootmoeder wist dit en hield er daarom van haar keukenmessen te slijpen op de rand van een bord van ongeglazuurd porselein om de messen bruikbaar te houden. De enige gemakkelijkere manier om opnieuw te slijpen is met een slijpstaaf van het juiste materiaal. Onze versie biedt twee slijpoppervlakken met verschillende korrels in één staaf en kan daarom niet alleen worden gebruikt voor herslijpen (bruin), maar ook voor fijnhonen - d.w.z. polijsten (wit) - tegelijkertijd. Een paar passen zijn in elk geval voldoende. Plaats de stok daartoe verticaal op tafel, houd met één hand het olijfhouten handvat stevig vast en leid met de andere hand de snijkant onder een hoek van ongeveer 15-20° met lichte druk langs het slijpvlak. Of u gaat op dezelfde manier te werk terwijl de slijpstok voor u op het werkvlak ligt. U kunt zien of u de rand "raakt" aan het geluid, dat zacht zanderig moet klinken (niet luid en schrapend), en u kunt het ook voelen als u de beweging in één keer kunt maken.
De slijpstaaf hoeft niet te worden bewaterd voor gebruik. Metaalslijpsel dat zich in de loop der tijd ophoopt, zal zichtbare sporen achterlaten op de slijpvlakken, maar zal de functionaliteit niet aantasten. U kunt het keramiek af en toe met een vochtige doek schoonmaken met de geruwde kant van de pannenspons.

Instructies

Productinformatie

Artikel nummer 202303

Keramisch slijpvlak in twee korrelgroottes. Bruin met korrel 360 (of korrel 800 volgens de Japanse meetmethode), wit met korrel 1.000 (of korrel 3.000 volgens de Japanse meetmethode). Olijfhouten handvat. Maaloppervlak lengte 25 cm, breedte 1,7 cm, hoogte 1,3 cm. Totale lengte 38,5 cm. Gewicht 230 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu