Hydrophil

Hydrophil Wattenstaafjes

(100 stuks)
Hydrophil
Hydrophil Wattenstaafjes
(100 stuks)
  € 1,90
  € 1,50alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Stevige kwaliteit. Milieuvriendelijk verpakt in watten

  Lange tijd had de industrie watten in haar oren: Wattenstaafjes? Zijn van plastic, dat is duidelijk. Zowel het handvat als de watten. Inmiddels is de situatie veranderd en worden er steeds meer alternatieven aangeboden met watten en milieuvriendelijke handgreepmaterialen. Maar de stelen zijn meestal van karton, en het is niet alleen de klant die na gebruik vaak wat beduusd is. Bovendien is de verpakking vaak minder duurzaam dan het product zelf. Deze wattenstaafjes van Hydrophil daarentegen zijn helemaal biologisch afbreekbaar: met stevige bamboehengsels, watten van zacht katoen en een verpakking van gerecycled karton. Na gebruik kunnen ze gemakkelijk worden weggegooid bij het organisch afval of de compost.

  Dicht bij het water. Watervriendelijke producten van Hydrophil

  "Waterminnend" zijn ze en daarom hebben ze zichzelf die naam gegeven: Christoph Laudon, Wanja Johannes Weskott en Sebastian Bensmann, de drie oprichters van het Hamburgse bedrijf Hydrophil (van het Oudgriekse hýdor "water" en phílos "liefhebben"). In 2013 ontstond uit hun gemeenschappelijke interesse en uit een blogpost van Sebastian over het onderwerp "waterverbruik in de textielproductie" het idee om zelf producten op de markt te brengen die niet alleen veganistisch en eerlijk zijn, maar vooral plasticvrij en waterbesparend: Producten waarvan de natuurlijke bestanddelen groeien zonder kunstmatige irrigatie en waarvan de andere bestanddelen bij compostering geen sporen achterlaten in het grondwater. Nadat het eerste product, een T-shirt, gretig aftrek vond, breidde Hydrophil zijn assortiment snel uit en heeft het zich nu gespecialiseerd in de productie van hygiëne- en lichaamsverzorgingsproducten - waar ligt het idee van waterbesparing immers meer voor de hand dan in de badkamer? Overigens: 10% van de winst wordt door Hydrophil gedoneerd aan de non-profit vereniging Viva con Agua de Sankt Pauli e.V., die zich inzet voor toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor mensen in landen in het Zuiden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 30542

   Gemaakt van bamboe en katoen. 100 stuks in gerecycleerde kartonnen verpakking.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen