Menu
Hydrophil

Hydrophil Kindertandenborstel Bamboe

Blauw
Hydrophil
Hydrophil Kindertandenborstel Bamboe
Blauw
  Blauw
  € 3,90
  € 2,50alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Waterneutraal geproduceerd. Tandenborstels van bamboe.

  Een tandenborstel maken van bamboe lijkt op het eerste gezicht ongebruikelijk, maar het materiaal is voorbestemd voor dit gebruik. Als snel hernieuwbare, natuurlijke grondstof is bamboe een uitstekend alternatief voor conventionele plastic handvatten en helpt het de stroom plastic in het huishouden en dus ook in het afval tegen te gaan. Bovendien kunt u uw oude bamboetandenborstel gewoon op de composthoop gooien of in de tuin begraven - het handvat zal na ongeveer anderhalf jaar zijn weggerot. Daarvoor hoeft u alleen maar de kop af te breken en bij het normale huisvuil te doen. De verf voor handvatten en borstelharen is milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en dus onschadelijk voor mens en natuur. De haren zijn gemaakt op basis van ricinusolie.

  Resistent wereldkampioen. Bamboe.

  Bamboe is de grootste grassoort en tegelijkertijd de snelst groeiende plant ter wereld: sommige soorten kunnen tot een meter per dag groeien. Meer dan een derde van de meer dan 1500 bamboesoorten zijn inheems in China. Ook het hout voor deze tandenborstels, die rechtstreeks ter plaatse worden vervaardigd, komt daar vandaan. Bij het kweken van bamboe is er geen behoefte aan bewatering, meststoffen of pesticiden, omdat de plant zelf over natuurlijke antibacteriële stoffen beschikt en dus uiterst resistent is. Tandenborstels van bamboe voldoen aan de plaatselijke hygiënenormen en zijn bij uitstek geschikt voor mondhygiëne.

  Dicht bij het water. Watervriendelijke producten van Hydrophil

  "Waterminnend" zijn ze en daarom hebben ze zichzelf die naam gegeven: Christoph Laudon, Wanja Johannes Weskott en Sebastian Bensmann, de drie oprichters van het Hamburgse bedrijf Hydrophil (van het Oudgriekse hýdor "water" en phílos "liefhebben"). In 2013 ontstond uit hun gemeenschappelijke interesse en uit een blogpost van Sebastian over het onderwerp "waterverbruik in de textielproductie" het idee om zelf producten op de markt te brengen die niet alleen veganistisch en eerlijk zijn, maar vooral plasticvrij en waterbesparend: Producten waarvan de natuurlijke bestanddelen groeien zonder kunstmatige irrigatie en waarvan de andere bestanddelen bij compostering geen sporen achterlaten in het grondwater. Nadat het eerste product, een T-shirt, gretig aftrek vond, breidde Hydrophil zijn assortiment snel uit en heeft het zich nu gespecialiseerd in de productie van hygiëne- en lichaamsverzorgingsproducten - waar ligt het idee van waterbesparing immers meer voor de hand dan in de badkamer? Overigens: 10% van de winst wordt door Hydrophil gedoneerd aan de non-profit vereniging Viva con Agua de Sankt Pauli e.V., die zich inzet voor toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor mensen in landen in het Zuiden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 88982

   Bamboe handvat. De haren worden in Duitsland gemaakt op basis van ricinusolie. Het handvat is gekleurd met gecertificeerde natuurlijke kleurstoffen, verkrijgbaar in blauw of in oranje met de muis erop. Extra zachte haren. Lengte 14 cm. Gewicht 7 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen