Menu

Hydrophil Bamboe Kindertandenborstel

Oranje, de muis
Hydrophil Bamboe Kindertandenborstel
Oranje, de muis
Oranje, de muis
3,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Waterneutraal geproduceerd. Tandenborstels gemaakt van bamboe.

Een tandenborstel maken van bamboe lijkt op het eerste gezicht ongewoon, maar het materiaal is voorbestemd voor deze toepassing. Als een snel hernieuwbare, natuurlijke grondstof is bamboe een uitstekend alternatief voor de gebruikelijke plastic handvatten en helpt het de stroom plastic in het huishouden en dus ook in het afval in te dammen. Bovendien kunt u uw oude bamboetandenborstel gewoon op de composthoop gooien of in de tuin begraven - het handvat zal na ongeveer anderhalf jaar zijn weggerot. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is de kop af te breken en bij het normale huisvuil te gooien. De verven voor de handvatten en de borstelharen zijn milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en dus onschadelijk voor mens en natuur. De borstelharen zijn gemaakt op basis van ricinusolie.

Weerbaar wereldkampioen. Bamboe.

Bamboe is de grootste soort zoet gras en tegelijkertijd de snelst groeiende plant op aarde: sommige soorten kunnen tot een meter per dag groeien. Meer dan een derde van de meer dan 1.500 bamboesoorten zijn inheems in China. Ook het hout voor deze tandenborstels, die rechtstreeks ter plaatse worden vervaardigd, komt daar vandaan. Bij het kweken van bamboe is het niet nodig water te geven, meststoffen te gebruiken of pesticiden te gebruiken, aangezien de plant zelf over natuurlijke antibacteriële stoffen beschikt en dus uiterst resistent is. Tandenborstels van bamboe voldoen aan de plaatselijke hygiënenormen en zijn bij uitstek geschikt voor de mondhygiëne.

Dicht bij het water. Watervriendelijke producten van Hydrophil

"Waterminnend" zijn ze en daarom hebben ze zichzelf die naam gegeven: Christoph Laudon, Wanja Johannes Weskott en Sebastian Bensmann, de drie oprichters van het in Hamburg gevestigde bedrijf Hydrophil (van het Oudgriekse hýdor "water" en phílos "liefhebben"). In 2013 ontstond uit hun gemeenschappelijke interesse en een blogpost van Sebastian over het thema "waterverbruik bij textielproductie" het idee om hun eigen producten op de markt te brengen die niet alleen veganistisch en eerlijk zijn, maar vooral ook plasticvrij en waterbesparend: Producten waarvan de natuurlijke bestanddelen zonder kunstmatige irrigatie groeien en waarvan de andere bestanddelen bij compostering geen sporen in het grondwater nalaten. Nadat het eerste product, een T-shirt, gretig aftrek vond, breidde Hydrophil zijn productgamma snel uit en heeft het zich nu gespecialiseerd in de fabricage van hygiëne- en lichaamsverzorgingsproducten - waar ligt het idee van waterbesparing immers meer voor de hand dan in de badkamer?
Overigens: 10% van de winst wordt door Hydrophil geschonken aan de vzw Viva con Agua de Sankt Pauli e.V., die zich inzet voor de toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor mensen in landen in het Zuiden van de wereld.

Productinformatie

Artikel nummer 204588

Bamboe handvat. De borstelharen worden in Duitsland gemaakt op basis van ricinusolie. Het handvat is gekleurd met gecertificeerde natuurlijke kleurstoffen, verkrijgbaar in blauw of in oranje met de muis erop.
Borstelharen extra zacht. Lengte 14 cm. Gewicht 7 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu