Menu

Huisdoek versterkt centrum katoen

Huisdoek versterkt centrum katoen
  € 109,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Een huisblad. Een echte.

  Zelfs het meest schandelijke goedkope laken krijgt de mooie bijnaam "huislaken" om de reputatie van zorgvuldigheid en degelijkheid op te vijzelen. Het huislaken was een bedlaken voor dagelijks gebruik - vroeger meestal handgeweven - dat door een versterkt centrum tegen vrijwel elke vorm van slijtage was gewapend. Daartoe moest het aantal scheringdraden naar het midden toe worden verhoogd - een ingewikkeld weefproces. Hier is een laken in halve draai kwaliteit dat op deze manier is bewerkt en in het midden 20% dichter is dan aan de randen.

  Terminus technicus: garen of garen dikte.

  Het aantal garen is een lengte-eenheid van textiel, we drukken het uit in Nm (metrisch getal), hoe hoger het getal, hoe fijner het garen. Een gareneenheid van Nm 100 betekent dat 100 meter van een garen 1 gram weegt. Indien het garen uit verscheidene afzonderlijke garens is getwijnd, wordt een extra getal toegevoegd, bijvoorbeeld Nm 100/3 voor een garen uit drie afzonderlijke garens. Een andere aanduiding is ook het garennummer, andere maten zijn tex, dtex of denier (den). Denier is een textiele eenheid van gewicht die alleen voorkomt in fijne panty's. Het geeft aan hoeveel 9.000 meter van een garen weegt: Bij 15 den wegen 9.000 meter van het betrokken garen 15 gram. Veel gebruikelijker is nu het internationale Tex-systeem, dat het gewicht van 1000 meter garen aangeeft.

  Productinformatie

  Artikel nummer 79832

   100% katoen, geweven in platbinding. Basisgewicht 230 g/m². Garengetal in de schering Nm 60/2 en in de inslag Nm 20. Machinewasbaar tot 60 °C, geschikt voor de droogtrommel. Gemaakt in Duitsland. 150 × 250 cm, voor matrassen tot 20 cm hoog.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen