Menu

Hohenmoor schilmesje drielaags staal

Hohenmoor schilmesje drielaags staal
€ 529,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Meesterwerken. Met karakter.

Er zijn nog maar een paar smederijen in Duitsland waar messen echt puur met de hand worden gemaakt - Hohenmoorer Messermanufaktur is er een van. Daar worden messen gemaakt als eerlijke, solide, zeer functionele gereedschappen voor dagelijks gebruik.

Puristisch en duurzaam. Voor fijn en grof.

Op het eerste gezicht doen de messen uit Hohenmoor denken aan de oosterse smederij. Maar Uli Hennicke, smid en stichter van de manufactuur, creëert zijn eigen designtaal. Elk van zijn messen is uniek. In bijna meditatieve concentratie smeedt hij uiterst duurzame klingen die fascineren door hun puristisch, bijna archaïsch minimalisme.
In het gebruik bewijzen de Hohenmoor keukenmessen echter hun veelzijdigheid. De gebogen lemmetvorm van het koksmes maakt het bijvoorbeeld mogelijk om grotere hoeveelheden voedsel af te wegen, maar dankzij de karakteristieke afgeschuinde punt is fijn werk net zo goed mogelijk.

"Grijpen" is wenselijk. Klaar om te overhandigen en stevig om aan te raken.

De afgeschuinde punt verbetert de breukvastheid van het lemmet, dat aan beide zijden geslepen is. Om het materiaal soepeler te houden en te voorkomen dat het lemmet breekt, wordt het staal bij de overgang naar het heft opnieuw getemperd, zoals de blauwachtige verkleuring die op deze plaats op het mono-stalen lemmet zichtbaar is, treffend illustreert. Het handvat zelf, gemaakt van gerookt eikenhout, laat ook zien dat de fabrikant karakter hoog in het vaandel heeft: Door het rookproces komt de kenmerkende nerf van het eikenhout op elk handvat anders naar voren.
De kling, die op zijn plaats wordt gehouden door een messing ring, ligt volledig in het heft van het mes. Deze messing ring is bovendien gelijmd - dit voorkomt dat vocht in het handvat dringt en het hout vervormt of scheurt.
Met hun achthoekige eiken handvat en uitgebalanceerd gewicht liggen de messen van Hohenmoor goed in de hand - betrouwbaar gereedschap voor het werk in de keuken.

Hard aan de binnenkant. Flexibel aan de buitenkant.

Staal in drie lagen: De extreem harde binnenlaag van koolstofstaal wordt gesmeed met twee lagen zuiver ijzer. Op die manier blijft het lemmet soepel bij al zijn innerlijke hardheid en wordt het aanzienlijk breukbestendiger.
Het troebele uiterlijk van het lemmet getuigt van het zelfvertrouwen van de smid: het ontstaat tijdens het slijpproces en wordt niet overgepolijst, maar laat het geheel origineel lijken.

Onderhoudsinstructies:

Messen van carbonstaal horen niet in de vaatwasser. Veeg de messen na het spoelen droog en breng af en toe een beetje lemmetolie aan. Er kan verkleuring van het bladmateriaal optreden. Dit is echter geen teken van inferieure kwaliteit, maar wijst slechts op het vrij hoge koolstofgehalte in het materiaal. In geval van vliegroest wordt het gebruik van een roestgum aanbevolen. Het slijpen kan worden gedaan met een aanzetstaal.

Productinformatie

Artikel nummer 66075

Lemmet van drielagig staal, HRC 62-63. Messing huls. Greep van gerookt eiken, geolied.
Bladlengte 20,5 cm, totale lengte 33 cm. Gewicht 260 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu