Menu

Handborstel thermohout

Handborstel thermohout
  € 44,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Momenteel niet beschikbaar

  Algemene informatie

  Thermowood. Permanent beschermd door hitte.

  Het lichaam van de handborstel is gemaakt van zogenaamd thermohout, dat door een thermische behandeling permanent is beschermd tegen de invloed van vocht en warmte. Deze eenvoudige, milieuvriendelijke methode vereist geen chemische toevoegingen: Het hout (as) wordt gewoon verhit. Bij 180-220 °C verandert en "karamelliseert" het als het ware, wat leidt tot de donkerebraunen kleurtint. Daarbij worden sommige bestanddelen van de celwanden (hemicellulose) afgebroken, omgezet en weer uitgekristalliseerd. De overige elementen sluiten de holtes af. Na deze celtransformatie neemt het hout nauwelijks nog water op, waardoor het zelfs bij blootstelling aan sterke vochtigheid niet opzwelt en krimpt - het verliest zo zijn natuurlijke neiging tot kromtrekken en scheuren. Thermowood is daarom ideaal voor zaken die vaak in contact komen met water of blootstaan aan weer en wind. Handborstels en bezems van thermohout kunnen dus met een gerust hart buiten blijven staan. Voor een nog langere levensduur is het echter raadzaam de handborstel droog op te bergen. De piassava vezelrand is net zo robuust en duurzaam. De vezels, die tot een meter lang en 0,8 tot 2,5 mm dik kunnen zijn, worden verkregen uit de bladeren, of beter gezegd de bladscheden, van de breipalm. De vezels, die meestal enigszins afgeplat, sterk en toch elastisch zijn, zijn bijzonder geschikt voor grof veegmateriaal dat zich bijvoorbeeld in de tuin, het huis en op het erf ophoopt, of voor het vegen van wegen. In ons assortiment vindt u ook de bijpassende stoffer en blik.

  Andrée Jardin. Borstels en bezems uit Frankrijk

  Het Franse familiebedrijf Andrée Jardin produceert al sinds 1947 borstels en bezems. Het feit dat niet alleen het bedrijf en het vakmanschap hier al drie generaties lang worden doorgegeven, maar vooral de passie voor het maken van borstels, blijkt uit elk afzonderlijk product. Bij de traditionele productie - veel stappen, zoals het aantrekken van de trimvezels, worden nog met de hand uitgevoerd - worden duurzame borstels en bezems gemaakt van duurzame grondstoffen die lang goed blijven vegen. Zo wordt voor de borstelbakken beuken- en essenhout gebruikt uit duurzaam beheerde bossen in de regio. Het respectieve garnituur bestaat ook uit natuurlijke materialen zoals plantenvezels, varkenshaar of paardenhaar. In 2012 namen de kleinkinderen van de oprichter Georges-René Julio het familiebedrijf over en herdoopten het ter ere van hun grootmoeder Andrée Jardin. In de loop hiervan werd ook het assortiment uitgebreid en worden meer huishoudelijke artikelen geproduceerd.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205944

   Lichaam gemaakt van thermohout (essen). Piassava fiber trim, trimlengte 5 cm. Totale lengte 35 cm. Gewicht 210 g. Gemaakt in Frankrijk.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen