Menu

Glepel email

Glepel email
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Onuitputtelijk. De afschuimer

  Hoe veelzijdig ook, de schuimspaan behoort tot de basisuitrusting van elke keuken. Het heeft een breed scala aan toepassingen, en is niet alleen populair voor het maken van heldere vleesbouillon. Het wordt gebruikt om het schuim af te schuimen dat tijdens het kookproces aan de oppervlakte komt - wanneer de vloeistof zijn kookpunt heeft bereikt en de eiwitbestanddelen uit het vlees zich binden. Bij het koken van jam en gelei ontstaat soms eiwithoudend schuim, en het is ook beter dit af te schuimen om de houdbaarheid van de zelfgemaakte, fruitige lekkernijen niet in gevaar te brengen (trefwoord: schimmelvorming). Andere toepassingen van een goede schuimspaan: geblancheerde groenten, knoedels, gnocchi, gevulde pasta of spaetzle tijdig uit het kookwater halen en, last but not least, gefrituurd voedsel hanteren, omdat verhit vet het geëmailleerde oppervlak van onze schuimspaan niet kan beschadigen.

  Kockums Jernverk. Het toppunt van Zweeds email

  Tot in de jaren 1950 vierde het geëmailleerde servies van Kockums Jernverk ("Kockums Ironworks") een ware triomf. De potten, pannen, gebruiksvoorwerpen, kannen en mokken van het Zuid-Zweedse familiebedrijf uit Ronneby behoorden tot de standaarduitrusting van Zweedse huishoudens.

  Alleen de wereldwijde "plastificatie" maakte een einde aan het succes van het traditionele bedrijf. Ongeveer 50 jaar lang lagen de ontwerpen en het vakmanschap stil - totdat de zogenaamde "moderne tijd" een algehele revisie kreeg. Sindsdien vechten ze tegen de plastic vloedgolf. Zoveel mogelijk natuurlijke materialen, grondstofbesparende productie, duurzame producten: Deze aspecten staan vandaag op de voorgrond.

  Tot zover "retro". De toekomst van goede dingen

  Retro? Hooguit qua vormgeving: het geëmailleerde servies van Kockums Jernverk verwijst naar de hoogtijdagen van de jaren dertig - met een vormgeving waarvan het functionele purisme zeker geïnspireerd en versterkt werd door het Bauhaus. Heldere vormen in combinatie met opvallende maar onopvallende kleuren: dat is wat wij associëren met Zweeds design.

  Maar verder wijst email duidelijk op de toekomst. Geëmailleerd staal is functioneel en robuust, het roest niet (zolang de emaillaag niet beschadigd is) en gaat een schijnbare eeuwigheid mee - duurzaamheid in zijn zuiverste vorm.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202342

   Geëmailleerd staal. Het handvat is voorzien van een ophanggat. Lengte 33 cm, Ø 9 cm. Gatdiameter 3,5 mm. Gewicht 150 g. Door de productie kan de emaillering aan de randen niet volledig zijn.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen