Menu

Geëmailleerde soeplepel

Geëmailleerde soeplepel
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Opscheppen met de kleine lepel

  Veel helpt veel, wordt vaak gezegd. Dit gezegde gaat echter niet altijd op, want als je bijvoorbeeld zelfgemaakte jam uit de pot in de daarvoor bestemde potten wilt gieten of de nog zeer hete jus in een sauskom wilt gieten, kan "veel" gemakkelijk te veel zijn. Het een noch het ander lukt altijd zonder morren. Een soeplepel in een kleiner formaat kan helpen. Het enige deel van onze geëmailleerde lepel dat kleiner is, is de lepel, die ongeveer 100 milliliter kan bevatten. Zijn steel is even lang als die van een grotere pollepel en reikt tot diep in de potten op het fornuis. En zoals de naam al zegt, kan hij natuurlijk ook worden gebruikt om soep (en stoofvlees) op te scheppen.

  Kockums Jernverk. Het toppunt van Zweeds email

  Tot in de jaren 1950 vierde het geëmailleerde servies van Kockums Jernverk ("Kockums Ironworks") een ware triomf. De potten, pannen, gebruiksvoorwerpen, kannen en mokken van het Zuid-Zweedse familiebedrijf uit Ronneby behoorden tot de standaarduitrusting van Zweedse huishoudens.

  Alleen de wereldwijde "plastificatie" maakte een einde aan het succes van het traditionele bedrijf. Ongeveer 50 jaar lang lagen de ontwerpen en het vakmanschap stil - totdat de zogenaamde "moderne tijd" een algehele revisie kreeg. Sindsdien vechten ze tegen de plastic vloedgolf. Zoveel mogelijk natuurlijke materialen, grondstofbesparende productie, duurzame producten: Deze aspecten staan vandaag op de voorgrond.

  Tot zover "retro". De toekomst van goede dingen

  Retro? Hooguit qua vormgeving: het geëmailleerde servies van Kockums Jernverk verwijst naar de hoogtijdagen van de jaren dertig - met een vormgeving waarvan het functionele purisme zeker geïnspireerd en versterkt werd door het Bauhaus. Heldere vormen in combinatie met opvallende maar onopvallende kleuren: dat is wat wij associëren met Zweeds design.

  Maar verder wijst email duidelijk op de toekomst. Geëmailleerd staal is functioneel en robuust, het roest niet (zolang de emaillaag niet beschadigd is) en gaat een schijnbare eeuwigheid mee - duurzaamheid in zijn zuiverste vorm.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202343

   Geëmailleerd staal. Het handvat is voorzien van een ophanggat. Volume 100 ml. Lengte 33 cm, Ø 9 cm. Gewicht 150 g. Door de productie kan de emaillering aan de randen niet volledig zijn.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen