Menu

Dr Bronner’s Douchegel

Amandel
Dr Bronner’s Douchegel
Amandel
  € 13,90Basisprijs: € 57,92/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  De toevoeging van natuurlijk amandelaroma geeft deze zeep een intense geur. De verzeepte oliën reinigen zacht zonder vettig te zijn.

  Pure natuurlijke zeep. Veelzijdig gebruik.

  Voor Dr. Bronner’s vloeibare zepen worden kokosnoot-, olijf-, palmpit-, hennep- en jojoba-olie gecombineerd met essentiële oliën. Dr. Bronner’s De grondstoffen - waaronder de palmpitolie - zijn grotendeels afkomstig van duurzaam beheerde biologische teelt en fair trade. Tijdens het verzepingsproces blijft de hydraterende glycerine in de zeep, zodat deze zacht maar doeltreffend reinigt en een fluweelzacht schuim produceert. De bekendste zeep van Emanuel Bronner is de pepermuntzeep, die sinds 1948 in de zeepfabriek wordt geproduceerd. De essentiële olie zorgt voor een intense, frisse geur. Afhankelijk van het soort olie dat wordt toegevoegd, komen de eigenschappen ervan tot uiting in de betreffende zeep, die dus voor de meest uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt - als douchegel en scheerschuim, als toevoeging aan shampoo of bad, als mild wasmiddel of als afwasmiddel. De neutrale zeep daarentegen bevat geen essentiële oliën en is daarom net zo geschikt voor een gevoelige huid en gezichtsreiniging als voor shampoo voor huisdieren. Dr. Bronner’s gebruikt geen omverpakking (daarom moet alles op het etiket van de fles staan en zijn de letters soms erg klein) en de flessen zijn gemaakt van gerecycled plastic.

  Dr. Bronner’s. We zijn ALLEMAAL EEN of geen.

  Toen de jonge Duitse zeepmaker Emanuel Bronner in 1929 naar de VS emigreerde, had hij waarschijnlijk nooit kunnen dromen dat het bedrijf dat hij 20 jaar later oprichtte, ooit de populairste natuurlijke zepen van het land zou produceren. Want eerst reisde hij jarenlang door het land, niet alleen om zijn zepen te verkopen, maar ook om op lezingen zijn pacifistische wereldbeeld uit te dragen. Onder de indruk van de twee wereldoorlogen waren tolerantie en vreedzaam samenleven van mensen voor hem een punt van zorg, maar ook het respectvol en verantwoord omgaan met de natuur - voor die tijd nog uiterst ongebruikelijk. Een uiting hiervan waren zijn zepen, die hij uitsluitend produceerde op basis van natuurlijke, milieuvriendelijke grondstoffen en ingrediënten, die dus van uitstekende kwaliteit waren en tegelijkertijd een antithese vormden van de moderne, petrochemische cosmetica. Het feit dat de zepen van Emanuel Bronner snel meer succes hadden dan zijn lezingen, waar hij ze ook verspreidde, toont aan dat hij zijn tijd ver vooruit was en op het juiste spoor zat. Zonder meer drukte hij zijn boodschappen rechtstreeks op de etiketten, waar ze nu nog steeds te vinden zijn. We kunnen niet met zekerheid zeggen wat Dr. Bronner’s precies tot een cult heeft gemaakt in de VS, maar we kunnen wel zeggen dat de kwaliteit van de producten ons volledig heeft overtuigd. In de door de familie gerunde zeepfabriek worden ze gemaakt van louter plantaardige grondstoffen, die grotendeels afkomstig zijn van duurzame biologische teelt en Fairtrade-gecertificeerd zijn. Alle producten en ingrediënten zijn volledig biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze over de hele lijn ecologisch verenigbaar zijn en dus in de beste Bronner-traditie staan. Dr. Bronner’s maakt grotendeels komaf met omverpakkingen (daarom is het lettertype op de etiketten vrij klein, zodat er veel boodschappen op passen).

  Productinformatie

  Artikel nummer 20118

   240 ml plastic fles
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu