Menu

Dornblüth 99,0

Dornblüth 99,0
Dornblüth 99,0
3.990,00 €
3.390,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
uitverkocht, niet langer beschikbaar

Algemene informatie

Onafhankelijk, duidelijk, compromisloos

Bijna elk onderdeel van een Dornblüth-horloge wordt in onze eigen werkplaats nabewerkt of zelfs, zoals de balanskraan, 3/4 plaat, ratelveer en pal alsmede de zwanenhalsveer, geheel door ons vervaardigd. Het hart van ons model wordt gevormd door onderdelen van het beproefde zakhorlogekaliber ETA 6498, dat in de jaren 1950 door Unitas werd ontwikkeld en vandaag de dag nog steeds wordt geproduceerd met handmatige opwinding en kleine seconden. Hij komt bij ons in onvoltooide staat en wordt volledig gedemonteerd en gereviseerd. De platen en bruggen zijn nieuw vervaardigd, rood verguld en voorzien van geschroefde gouden chatons. De hoofdplaat en de hefboombrug krijgen een parelmoer-snede, de opwindwielen een dubbele zonnestraal-snede, de 3/4 plaat een Geneefse streep-snede. Het bedrijfssignet en het individuele nummer van het horloge zijn gegraveerd en geel verguld. De wijzers, geleverd als blanks, zijn gepolijst en geblauwd in Dornblüth, net als de schroeven.
De kasten zijn afkomstig van een roestvrijstaalverwerkend bedrijf in de regio, dat Dornblüth ervan kon overtuigen zijn vaardigheden op het gebied van metaalbewerking en zijn fabricageprecisie voor horlogekasten te gebruiken. Ze worden geslepen, gesatineerd en gepolijst in Dornblüth. De massief zilveren wijzerplaat komt van een bedrijf in Lörrach. Het oppervlak is glasparel gestraald en fijn verzilverd voordat de opdruk van de wijzerplaat wordt aangebracht met het tamponeerproces en de wijzerplaat wordt gezaponeerd. Afgezien van de saffierglazen afdekking en achterkant en de opwindkroon met het bedrijfslogo, is dit het enige onderdeel dat gemonteerd is zoals geleverd. Voordat het de fabriek verlaat, wordt elk Dornblüth-horloge getest op nauwkeurigheid en, indien nodig, opnieuw afgesteld - elk horloge gaat vergezeld van een certificaat dat deze test bevestigt. U ontvangt de klok in een kistje van gepolijst lokaal iepenhout en wortelhout, dat niet ver van Kalbe wordt vervaardigd en - wanneer de klok niet aan de arm wordt gedragen - als tafelklok kan worden gebruikt. Het enige minpuntje is dat slechts 10-15 klokken per maand de fabriek verlaten, hoewel de vraag gestaag toeneemt.

D. Dornblüth & Sohn. Kalbe an der Milde

Als jonge meester-uurwerkmaker aan het eind van de jaren vijftig kwam Dieter Dornblüth op het idee om zelf een uurwerk voor een polshorloge te ontwikkelen. Hij maakte de eerste schetsen en een paar delen - en dat was alles. Dornblüth nam een horlogewinkel in Kalbe an der Milde over en legde zich vanaf dat moment toe op het repareren en verkopen van horloges. Toen zijn zoon Dirk, ook een meester-uurwerkmaker, hem in 1999 voor zijn 60ste verjaardag een zelfontworpen polshorloge gaf, vertelde zijn vader hem over de oude plannen, waarop zij beiden besloten het eens te proberen. Vandaag de dag zijn de horloges van Dornblüth bekend tot ver buiten de grenzen van Duitsland. Hun vervaardiging door middel van nauwgezette handarbeid en deels verouderde precisiemachines herinnert er op indrukwekkende wijze aan dat horloges van de hoogste kwaliteit nog steeds kunnen worden gemaakt zonder ingewikkelde computertechnologie en CNC-machines.

Productinformatie

Artikel nummer 41415

Afgewerkt manueel opwindbaar uurwerk ETA 6498 (18 robijnen jewels, 50 uur gangreserve). Solide zilveren wijzerplaat. Afdekglas, saffier kristallen achterzijde. Kast (Ø 42 mm, hoogte 11,5 mm) roestvrij staal. Drukbestendig tot 3 bar. Cordovan lederen band (lug breedte 22 mm) met roestvrij stalen pin gesp. Gewicht met armband 83 g. Geleverd in een doos van gepolijst iepen- en wortelnotenhout, waardoor de Dornblüth 99.0 ook als tafelklok kan worden gebruikt.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu