Menu

Deegroller Beuken groot

Deegroller Beuken groot
  € 64,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Dat is een houten pad. De meubelmaker Konrad Horsch

  Een product dat de werkplaats van Konrad Horsch verlaat, is niet zomaar een stuk hout dat in vorm is gezaagd of gedraaid - het is een stuk hout met een geschiedenis. Hij kan de biografie leveren voor elke messtrip die door zijn handen gaat, elke deegroller waar hij de laatste hand aan legt: Waar stond de boom waarvan het werkstuk is gemaakt, wanneer is hij geveld en onder welke omstandigheden, welke planten, dieren of schimmels hebben sporen achtergelaten in het hout, waarom en in welke vorm? In plaats van bij de houthandelaar te kopen, koopt hij zijn grondstof dus liever daar waar het groeit - dan wordt er, zoals men in vakkringen zegt, "staand op de stam onderhandeld". Of hij recycleert oud hout en geeft het een nieuwe bestemming, vaak geïnspireerd door het oorspronkelijke doel ervan. Alleen met massief hout werken is voor de meubelmaker uit Iserlohn vanzelfsprekend, in de fabriek en met een minimaal gebruik van machines. Elk object dat zijn naam draagt wordt door hem gemaakt, of het nu gaat om een eenmalig stuk zoals grote solitaire meubels, kunstobjecten voor openbare ruimtes of producten die in kleine series worden gemaakt zoals die van het Manufactum-assortiment. Ook al bestaan ze niet eenmalig, ze worden geproduceerd met dezelfde aandacht voor detail als individuele stukken, iets wat Horsch leerde tijdens zijn studie bij de bekende meubelmaker James Krenov in Californië. En last but not least, alleen al het karakter van het hout maakt elk stuk uniek. Knoesten, jaarringen en nerven zijn niet uniform - en als ze dat wel waren, zou het hout voor Horsch zijn charme verliezen.

  De beste producten komen vaak voort uit eigen gebrek. Jaar na jaar worden op de kerstmarkt van de historische fabriek Maste-Barendorf - waar Konrad Horsch zijn atelier runt - tarte flambée aangeboden en jaar na jaar ergerden de mensen die de pannenkoeken moesten maken zich aan ontoereikende deegrollers die niet opgewassen waren tegen het taaie en dunne deeg dat moest worden uitgerold. Konrad Horsch ontwikkelde een exemplaar voor eigen gebruik, massief, gemaakt uit één aaneengesloten stuk beukenhout, zonder aangehechte handgrepen, in plaats daarvan als één geheel gedraaid. Het ontbreken van een as waaromheen de rol draait, vereist een aangepaste bediening, aangezien de bolvormige handgrepen meebewegen - maar het ergonomische ontwerp zorgt intuïtief voor een optimale krachtoverbrenging en een gemakkelijke geleiding. Het apparaat werd zo goed ontvangen dat Horsch het het jaar daarop in grotere hoeveelheden produceerde en te koop aanbood. Het gebruikte beukenhout wordt niet alleen gekenmerkt door zijn uitzonderlijk goede stabiliteit, maar ook door een glad oppervlak met gesloten poriën dat bijzonder geschikt is voor contact met bakwaren.

  Productinformatie

  Artikel nummer 22100

   Gemaakt in een fabriek van onbehandeld beukenhout. Totale lengte 55 cm, lengte rol 35 cm, Ø 9 cm. Gewicht 1,8 kg. Gemaakt in Duitsland.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu