Menu

Deegroller beuken groot

Nieuw
Deegroller beuken groot
64,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf begin november, nu beschikbaar voor bestelling
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Dat is een houten pad. De schrijnwerker Konrad Horsch.

Een product dat de werkplaats Konrad Horsch verlaat, is allesbehalve gewoon een stuk hout dat gezaagd of in vorm gebracht is - het is een stuk hout met een geschiedenis. Hij kan de biografie leveren voor elke messtrip die door zijn handen gaat, elke deegroller die hij de laatste hand legt: Waar stond de boom waarvan het werkstuk is gemaakt, wanneer is hij geveld en onder welke omstandigheden, welke planten, dieren of schimmels hebben sporen in het hout achtergelaten, waarom en in welke vorm? In plaats van bij de houthandelaar te kopen, geeft hij er dus de voorkeur aan zijn grondstof te kopen op de plaats waar het gegroeid is - dan wordt er, zoals men in vakkringen zegt, "staand op de stam onderhandeld". Of hij recycleert oud hout en geeft het een nieuwe bestemming, vaak geïnspireerd door het oorspronkelijke doel.

Uitsluitend werken met massief hout is voor de meubelmaker uit Iserlohn een vanzelfsprekendheid, in manufactuur en met minimaal gebruik van machines. Elk voorwerp dat zijn naam draagt, wordt door hem gemaakt, ongeacht of het gaat om een eenmalig stuk zoals grote solitaire meubelen, kunstvoorwerpen voor openbare ruimten of producten die in kleine series worden gemaakt, zoals die van het Manufactum-assortiment. Ook al bestaan ze niet maar één keer, ze worden vervaardigd met dezelfde aandacht voor detail als individuele stukken, iets wat Horsch leerde tijdens zijn studie bij de bekende meubelmaker James Krenov in Californië. En last but not least, het karakter van het hout alleen al maakt elk stuk uniek. Knoesten, jaarringen en nerven zijn niet uniform - en als ze dat wel waren, zou het hout voor Horsch zijn charme verliezen.

De beste producten komen vaak uit eigen gebrek. Jaar na jaar worden de tarte flambée aangeboden op de kerstmarkt van de Historische Fabriek Maste-Barendorf - waar Konrad Horsch zijn werkplaats heeft - en jaar na jaar ergerden de mensen die de pannenkoeken met deeg moesten maken zich aan ongeschikte deegrollers die niet opgewassen waren tegen het taaie en dunne deeg dat moest worden uitgerold. Konrad Horsch ontwikkelde een proefstuk voor eigen gebruik, massief, gemaakt uit één doorlopend stuk beuk, zonder bevestigde handgrepen, in plaats daarvan als één geheel gedraaid. Het ontbreken van een as waaromheen de rol draait, vereist een aangepaste behandeling, aangezien de bolvormige hendels meebewegen - maar het ergonomische ontwerp zorgt intuïtief voor een optimale krachtoverbrenging en een gemakkelijke geleiding. Het apparaat werd zo goed ontvangen dat Horsch het het jaar daarop in grotere hoeveelheden vervaardigde en te koop aanbood. Het gebruikte beukenhout wordt niet alleen gekenmerkt door zijn buitengewoon goede stabiliteit, maar ook door een glad oppervlak met gesloten poriën dat bijzonder geschikt is om in contact te komen met bakkerswaren.

Productinformatie

Artikel nummer 22100

Gemaakt in een fabriek van onbehandeld beukenhout. Totale lengte 55 cm, lengte rol 35 cm, Ø 9 cm. Gewicht 1,8 kg. Gemaakt in Duitsland.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu