Menu
Tessitura Attilio Bottinelli

Dames sjaal Nicki zijde

Blauw-crème
Tessitura Attilio Bottinelli
Dames sjaal Nicki zijde
Blauw-crème
  Blauw-crème
  € 54,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Klassieker. De Nicki sjaal

  Oorspronkelijk was de neusdoek werkkleding. In vroegere eeuwen werd het gedragen door ambachtslieden en landarbeiders, maar in de loop van de industrialisatie in de 19e eeuw werd het ook overgenomen door fabrieksarbeiders. In de 20e eeuw werd het ontdekt door de mode en beleefde het verschillende stijgingen van populariteit, vooral in de jaren 1950 en 1970. In de 21e eeuw gaat de populariteit van de nicki-sjaal onverminderd door. Hier komt er een van pure zijde. Het heeft een bedrukt stippenpatroon en is rondom met de hand gerold.

  Tessitura Attilio Bottinelli

  Tessitura Attilio Bottinelli werd in mei 1931 opgericht door Attilio Bottinelli en zijn zonen Domenico, Paolo, Piero en Daniele. Het bedrijf, gevestigd in de buurt van Como, begon met de productie van jacquard stropdasstoffen en richtte zich al snel op de export. Na verloop van tijd bleef Bottinelli investeren in nieuwe machines en apparatuur. Later werden prints op zijde en natuurlijke vezels geïntroduceerd en werden nieuwe gemengde kwaliteiten - zoals zijde en katoen - verwerkt. Tegenwoordig staat Tessitura Attilio Bottinelli voor dassen, sjaals en omslagdoeken in de beste Italiaanse modetraditie.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207228

   100% zijde. Gemaakt in Italië. 60 × 60 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen