Menu
Stiebich & Rieth

Dames runderhuid tas hand genaaid

Taupe
Exclusief
Stiebich & Rieth
Dames runderhuid tas hand genaaid
Taupe
  Taupe
  € 1.050,00
  € 699,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  De tassenfabrikant Stiebich & Rieth heeft voor ons een dameshandtas ontworpen die voldoet aan onze hoge eisen op het gebied van materiaal en design - die overigens overeenkomen met die van het Hamburgse ontwerpersduo. De tas is in deze vorm en kleur exclusief verkrijgbaar bij Manufactum.

  Stiebich & Rieth. Understatement bij uitstek.

  De handtassen van Stiebich & Rieth worden gekenmerkt door een tijdloze, consequent heldere designtaal, puristisch, niet pietluttig, ingetogen elegant. Sommigen zouden ze zelfs omschrijven als sober of onopvallend, omdat ze het stellen zonder schreeuwerige luxe glamour. Toch zijn ze pure luxe. Understatement is hier het perfecte woord, want de tassen zijn van de hoogste kwaliteit wat betreft materialen en productie: geselecteerd leer van ongewoon dik materiaal wordt met de hand verwerkt volgens traditionele zadelmakerijtechnieken - geheel in Noord-Duitsland. Daar, in Hamburg om precies te zijn, is ook het hoofdkantoor van de tassenfabrikant. En aangezien Hamburgers een reputatie hebben van understatement en klassiek chic, is het geen verrassing dat de oprichters van het bedrijf, Julia Rieth en Detlef Stiebich, echte Hamburgers zijn. De twee ontwerpers hebben lange tijd voor en met grote modebedrijven gewerkt. Met hun tassenlabel, opgericht in 2012, keren ze terug naar de wortels van het design "vakmanschap": werken met de handen. Zo kunnen zij bij elke stap, bij elke verandering nagaan of functionaliteit, uiterlijk en draagcomfort daardoor toenemen. En het stelt hen in staat verder te experimenteren met goede oplossingen. Uiteindelijk heeft elke steek, elke naad een functie en draagt elke tas de gereduceerde, koele en scherpe handtekening van Stiebich & Rieth.

  Met de hand gemaakt. Van de eerste schets tot de laatste naad.

  Geen computers, geen schetsen - bij Stiebich & Rieth denken en werken we vanaf het allereerste begin driedimensionaal en wordt het allereerste ontwerp met de hand gemaakt. Het bovenleer is afkomstig van runderen uit Duitsland en wordt ook hier gelooid. Ondanks de weelderige materiaaldikte is het uitzonderlijk zacht, vertoont het een gelijkmatig, fluweelachtig oppervlak en heeft het nog alle kenmerken van het natuurlijke materiaal, zodat het prachtig kan verouderen en een individueel patina kan ontwikkelen. Om leer van een dergelijke kwaliteit te produceren zijn ervaring, vakmanschap en tijd nodig. Stiebich & Rieth laat daarom de koeienhuiden in een Duitse looierij en voor het voeringleer in een traditionele Italiaanse looierij onder hoge ecologische normen looien. Voor het snijden van de lederen stukken vertrouwt de in Hamburg gevestigde fabrikant ook op de vaardigheden van een traditionele ambachtsman in Noord-Duitsland. De lederfabriek Ludwig Schröder verwerkt sinds 1825 de beste lederwaren en riemen. Hier zijn zelfs de naadgaten individueel voorgestanst om een zo precies en perfect mogelijke naad te verkrijgen. De losse stukken worden tenslotte zorgvuldig met de hand aan elkaar genaaid met twee naalden volgens de zadelmakerijtechniek, waardoor de kenmerkende stiknaden ontstaan. Alleen de randen van de schouderbanden zijn machinaal gestikt. Stiebich & Rieth besteden ook in de details aandacht aan kwaliteit en degelijke, duurzame materialen. Voor de naden wordt sterk multifilamentgaren gebruikt, dat na het vlechten extra wordt gewaxt voor maximale stabiliteit en duurzaamheid. Alle metalen onderdelen zijn gemaakt van massief messing. Tijdens en na de productie ondergaat elke tas talrijke controles voordat hij het atelier in Hamburg verlaat.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 206635

   100% koeienhuid (dikte 2,4-2,6 mm), herkomst Duitsland. Mineraal gelooid en aniline geverfd in het vat. Voering 100% koeienhuid, herkomst Italië. Chroomgelooid en aniline geverfd in een vat. Flap met magnetische sluiting. Messing ringen, kraagknopen en drukknoop. Dubbellaags bandje, breedte 2-4 cm, lengte 30 cm. Verstelbare schouderriem, breedte 2,5 cm, lengte max. 1,3 m. Eén binnenzak met drukknoop. Alle randen zijn geverfd en gepolijst. Kleur taupe. Gemaakt in Duitsland.
   Breedte 20 cm, hoogte 17,5 cm, diepte 8,5 cm. Gewicht 715 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten