Menu

Buitenwandarmatuur schuin

Staal
Buitenwandarmatuur schuin
Staal
  € 579,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  All weather: gegoten metaal uit de Black Country en glazen koepels uit Worcestershire.

  Deze buitenwandarmaturen met kabelgeleide buis die onder een hoek van 45° is gebogen, combineren een functioneel ontwerp met robuuste materialen en vakmanschap. Dankzij hun weerbestendigheid zijn ze vrijwel overgekwalificeerd voor particulier huishoudelijk gebruik. Afhankelijk van het ontwerp zijn de gegoten delen gemaakt van gegalvaniseerd gietijzer of brons. Brons is een legering van koper, tin en zink die zelf bestand is tegen corrosie door stoom en zout water. Het wordt tegenwoordig gebruikt voor stoom- en hydraulische gietstukken, kleppen en tandwielen - en bij Davey Lighting voor onderdelen van buitenlampen. De gietstukken komen uit een kleine gieterij in het Black Country, het erts- en kolengebied van de West Midlands. Zij worden vervaardigd volgens het zandgietprocédé, d.w.z. in verloren mallen. De keurig passende glazen koepels komen uit een glasblazerij in Worcestershire, waar de traditionele methoden van glasblazen worden voortgezet, waardoor de ooit beroemde Engelse glastraditie in stand wordt gehouden.

  Davey Lighting. Armaturen gemaakt in Engeland

  De wortels van Davey Lighting gaan terug tot de Londense West-Indische havens, waar het bedrijf in ijzerwaren en scheepsverlichting (toen nog onder de naam Davey & Co) in 1885 van start ging. Al snel waren zijn functionele lichten in gebruik op vele schepen. Toen de bloeitijd van de Britse zeevaart in de 20e eeuw wegebde, gebruikte Davey de vaardigheden die hij gedurende tientallen jaren had verworven om de oorspronkelijk maritieme lampen te produceren voor gebruik op het land - aanvankelijk in industriële en commerciële omgevingen.Het assortiment werd echter al snel overgenomen door architecten en ontwerpers, wat niet verwonderlijk is, aangezien de armaturen van Davey nog steeds gekenmerkt worden door wat ze in hun begintijd zo bijzonder maakte: een duidelijke, doelgerichte vormentaal, een robuustheid die tot uiting komt in de materiaalkeuze en een afwerking met aandacht voor elk detail die onmisbaar was voor hun oorspronkelijke gebruik in maritieme of industriële omgevingen. Van het gietijzer, de gedraaide of geperste metalen onderdelen tot de mondgeblazen glazen koepels, alle onderdelen worden door gespecialiseerde vakmensen in Engeland gemaakt. Zelfs de met textiel bedekte kabels waarmee sommige armaturen zijn uitgerust, worden vervaardigd in de buurt van het huidige hoofdkantoor van Davey in de Cotswolds.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 43453

   Inschroef cilinderglas. Porseleinen fitting E27 (max. 60 W). IP 54. Gemaakt in Engeland. Hoogte 25,5 cm, kap Ø 31 cm, uitsprong 46,5 cm. Gewicht 2,5 kg. Geleverd zonder lamp.
   Staal: Muurrozet en armatuurkap van gegalvaniseerd gietijzer, buis van staal en kap van gegalvaniseerd plaatstaal.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu