Menu

Broodmes Veark BK22

Nieuw
Broodmes Veark BK22
  € 95,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Ontworpen in Denemarken, vervaardigd in Solingen. De BK22 (Bread-Knife 22cm) van VEARK overtuigt door zijn eenvoud - maar zoals zo vaak zit het bijzondere in het detail. Het blad is niet geponst, maar precies gesneden uit 3 mm staal met behulp van een laser. Deze blank wordt dan van voor naar achter in vorm geslepen, d.w.z. kling en tang - dat is het deel waar de handvatschalen zijn gemonteerd - zonder dat de duidelijke lijn wordt verstoord door een stap in de slijping van de kling. De afgewerkte messen zijn gehard en bereiken een hardheid van 58 HRC. Dit maakt ze iets harder en snijdender dan gewone messen, zonder dat ze te hard en broos zijn en dus vatbaar voor breuk. Ten slotte zijn de bladen afgewerkt met een zijdeachtig mat oppervlak. Een proces in twee stappen waarbij het staal eerst met keramiek en vervolgens met korund (aluminiumoxide Al2O3) wordt gestraald. Dit komt niet alleen het uiterlijk ten goede, maar vermindert ook de aanhechting van maaisel aan het blad en vergemakkelijkt het schoonmaken. Het handvat van BK22 is gemaakt van onbehandeld beukenhout uit duurzame bosbouw. De houten lijsten nemen de contouren van de andere VEARK messen over. Het oppervlak van de handvatschalen is gepolijst zodat het hout aangenaam zijdeachtig aanvoelt. Het mes wordt op de klassieke manier bijeengehouden door een klinknagel in het uiteinde van het handvat. Deze is gemaakt van hoogwaardig en zeer duurzaam PET plastic, het materiaal van professionele snijplanken. De BK22 is ontwikkeld in samenwerking met een van de bekendste zuurdesembakkers van Kopenhagen, Jesper Gøtz. Met zijn ervaring en zijn beroep zorgt hij voor drie belangrijke functieverhogende details: de afgeronde punt van het lemmet, die het gesneden materiaal niet opvangt en verscheurt bij het naar voren bewegen, de voorwaartse vormgeving van het handvat als steun voor de wijsvinger, en het lemmet, dat niet vlak is gevormd maar een lichte kromming beschrijft. Dit bevordert een gemakkelijkere snede, vooral in het laatste deel van de broodkorst. Vanwege het houten handvat kan het niet in de vaatwasser gereinigd worden. Wij raden aan het handvat indien nodig met een vochtige doek af te nemen en onmiddellijk te drogen en het regelmatig in te wrijven met bakolie.

  Productinformatie

  Artikel nummer 206267

   Afmetingen: L 34,5 × B 3,8 × H 2,4 cm, lemmet: L 22 cm, handvat: L 12,5 cm, lemmetdikte: 2,2 mm
   Gewicht: 110 g
   Materiaal:Roestvrij staal
   Design: Daniel Ronge
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu