Menu

BOOS Snijplank massief

Esdoorn hout
BOOS Snijplank massief
Esdoorn hout
€ 149,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Zeldzaam. Massief hout.

Massief hout wordt zelden gebruikt voor snijplanken. Gewoonlijk wordt het materiaal gezaagd, gelijmd en pas daarna verder bewerkt. Niet zo met deze massieve snijplanken van John Boos in Illinois, die in feite uit één stuk zijn gemaakt. Zoals de boom, zoals het hout: dat elk van deze zware snijplanken uniek is, kunt u niet alleen zien aan de kleine onregelmatigheden die in het houtoppervlak kunnen voorkomen, maar ook aan het feit dat de afmetingen nogal kunnen verschillen. Aangezien de planken nog met de hand gemaakt worden, gelieve onze afmetingen als benaderend te beschouwen. Nog een opmerking voor u: Boosborden hebben geen voor- en achterkant. Om te voorkomen dat het hout kromtrekt, moet u ze regelmatig afwisselend van beide kanten gebruiken.

Het bedrijf Boos werd in 1887 opgericht als smederij en ontwikkelde zich al snel tot een houtwerkplaats met een nationale reputatie. Dit kan puur toeval zijn geweest, want de speciaal geconstrueerde houten aanslag, die alleen bedoeld was om de harde klappen van de smidshamer op te vangen, trok al snel de belangstelling van de plaatselijke slager. Toen de Duitse immigrant Adalbert Gravenhorst het bedrijf enkele jaren later kocht, hadden zij zich echter al gespecialiseerd in de productie van hakblokken voor de slagerij. Deze kwamen voor het eerst naar Europa op de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1900. Vandaag vind je Boos esdoorn snijplanken in restaurantkeukens over de hele wereld.

Productinformatie

Artikel nummer 37576

Bewerkt uit het massieve hout. Lengte 53,5 cm, breedte 29,5 cm, hoogte 5 cm.
De houten oppervlakken zijn behandeld met een onderhoudsolie die bijenwas bevat. Merk op dat er in de verpakking soms nog resten van deze in zaagsel gebonden olie kunnen zitten: een teken van het zorgvuldige vakmanschap van deze snijplanken. Wij bieden ze aan in twee versies.
Gemaakt van esdoornhout. Gewicht 4,7 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu