Menu

Böker sportmes

Böker sportmes
  € 219,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf begin februari, nu beschikbaar voor bestelling
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Het originele zakmes uit Solingen.

  Dit mes - uitgerust met leerboor, blikopener, schroevendraaier, doppenlichter, kurkentrekker en groot en klein lemmet - is het symbool van de traditionele Solinger zakmesfabricage. Het stond bekend als een militair mes en werd in deze vorm al vóór 1900 door talrijke plaatselijke messenfabrikanten gemaakt. Het gereedschap voor dit mes van de messenmakerij Böker stamt uit de naoorlogse periode, maar de assemblage, het omspitten en de afwerking (d.w.z. slijpen en polijsten) vinden nog bijna net zo plaats als 100 jaar geleden. 177 afzonderlijke handelingen zijn nodig om dit zakmes, dat bestaat uit 18 afzonderlijke onderdelen - pennen en klinknagels niet meegerekend - te maken van ruw staal en een stuk zebuhoorn. In zijn hoogtijdagen werd het mes als een zakhorloge in een patenkoker aan een ketting gedragen. Je kunt het mes met de zebu hoorn handvat schalen alleen bij ons krijgen.

  Die met de boom. Böker in Solingen.

  De oorsprong van de in 1869 opgerichte bestekmakerij van Heinrich Böker in Solingen was de fabriek voor handgereedschap van de familie in Remscheid. Op de tegenoverliggende oever van de Wupper behoorde een grote kastanjeboom al in de 17e eeuw tot de werkplaats van Böker. De oude boom werd op een dag door de bliksem getroffen, maar als handelsmerk en kwaliteitszegel heeft hij het tot op heden overleefd en siert hij nog steeds elk mes dat de smederij verlaat. Veel productieprocessen zijn vergelijkbaar met die van 100 jaar geleden - alleen zonder stoommachines en drijfriemen. Menig zakmes uit de beginjaren van de smederij wordt nog steeds gemaakt, zoals de Böker-messen in ons assortiment.

  Let op:

  Hoorn is een natuurproduct dat altijd sterk varieert in kleur en nerf. Het kleurenpalet varieert van licht beige en naturel tot donkerbraun, bijna zwart. Producten van dit materiaal zijn dus nooit identiek en zijn uniek qua kleur en patroon. De hoorn moet af en toe worden ingewreven met eenvoudige bakolie en gepolijst.

  Garantievoorwaarden van de fabrikant

  Productinformatie

  Artikel nummer 85363

   Messen en gereedschap van roestvrij staal. Behandelt zebu hoorn. Gemaakt in Duitsland. Lengte handvat 9 cm, lengte lemmet 6,5 cm. Gewicht 95 g. Wordt geleverd met ketting en patentzakje van koeienhuid.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu