Menu

Boekenschrijn vervoerbaar

Boekenschrijn vervoerbaar
  € 359,00
  € 249,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Het heiligdom van de beslissing

  Een grote bibliotheek is ongetwijfeld een grote schat en in het beste geval een groot fortuin. Maar af en toe kan de eigenaar van een overvloed aan boeken ook het gevoel hebben dat hij zijn schat nooit recht zal kunnen doen. Want het is al zwaar qua gewicht, en mogelijk ook qua inhoud. Welke boeken zijn werkelijk zo belangrijk dat ze zelfs in de kleinste ruimte, bijvoorbeeld in een kluizenaarscel, niet gespaard kunnen blijven? Juist die horen thuis in deze verplaatsbare boekenkast, die helder en duidelijk is qua ontwerp en materialen. Er kan geen enkel aantal boeken in worden opgeslagen, en als het eenmaal gevuld is, moet een ander boek plaats maken voor elk extra boek. Zo kan men altijd een oogje houden op zijn ware boekenschat, hem overal mee naartoe nemen, of in ieder geval genieten van een bibliotheek die nog geen onroerend goed is geworden. Het boekenschrijn is gemaakt in de timmerwerkplaats van de benedictijnenabdij Königsmünster naar een ontwerp van pater Abraham.

  Een stad op een berg: Abdij Königsmünster in Meschede

  Volgens een oud Latijns vers verkozen de Zisterzienser voor hun kloosters valleien, de Benedictijnen bergen, de Franciscanen kleine steden en de Jezuïeten grote steden: "Bernhardus valles, montes Benedictus amabat, / oppida Franciscus, magnas Ignatius urbes". De benedictijnen van de abdij Königsmünster hebben zich hier zeker aan gehouden, want hun klooster torent hoog boven de Sauerlandse stad Meschede uit. Vanuit vogelperspectief kun je zien dat het een echt kloosterstadje is: op de voorgrond het gymnasium en de kloostergebouwen, geflankeerd door het Stiltehuis en de "Oase", verder naar achteren de werkplaatsen met smederij, timmerwerk en landbouw. Dit alles is ingebed in een parkachtige tuin.

  Productinformatie

  Artikel nummer 66065

   Body van 12 mm berkenmultiplex, geolied oppervlak. Schuifdeur (materiaaldikte 1 mm) en schroeven van gepolijst messing. Verstelbare draagriem, van koeienhuid, plantaardig gelooid, lengte 87-107 cm, breedte 3,4 cm. H 52,5 x B 27,5 x D 27,5 cm. Gewicht 6,2 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters
   Menu