Menu
Niewsbrief

Bistro meubilair. Franse cultuur

Frans bistro meubilairFrans bistro meubilair

De Franse koffiehuiscultuur omvat de zeer specifieke inrichting van de terrascafés die het straatbeeld van de steden (mede) bepalen. Hun klassieke ensemble bestaat uit een kleine ronde tafel, "guéridon" genoemd, en de typische, kleurrijk gevlochten rotan stoelen. Tot op de dag van vandaag worden dergelijke bistrostoelen en -tafels met de grootste zorg vervaardigd, zij het door steeds minder fabrikanten.

Bistromeubels van de kwaliteit en het ontwerp die wij hier presenteren zijn normaal gesproken niet verkrijgbaar voor particuliere klanten. Ze zijn veeleer ontworpen voor de zware eisen van catering buitenshuis, waar ze vele malen per dag heen en weer worden geschoven, blootstaan aan weer en wind, verschillende stoelgewichten en niet altijd even vriendelijk worden behandeld. Wij stellen u deze meubels, die even mooi als bruikbaar zijn, nu in hun oorspronkelijke vorm ter beschikking.

Bistro stoelen. Een duurzame investering

Wat de bistrostoelen betreft, hebben wij gekozen voor twee - qua vorm, kleurstelling en vlechtwerkmotief - traditionele modellen: de "Haussmann"-stoel (met rode achtergrond), genoemd naar de Parijse prefect en stadsplanner, is een van de oudste modellen van de fabrikant. Het frame van de zitting is gemaakt van massief beukenhout, het onderstel van rotan, een taai soort liaan uit Maleisië. De afzonderlijke delen worden met stoom gebogen en, na te zijn samengevoegd, voorzien van een kleurloze, weerbestendige vernis; de basis wordt bovendien gestabiliseerd met een rotan draad, een kostbare maatregel die echter de duurzaamheid enorm bevordert.

De stoel ontleent zijn onmiskenbare karakter aan het vlechtwerk van de zitting en de rugleuning met Rilsan, een materiaal op basis van de olie van de ricinusplant, speciaal ontwikkeld voor dit soort meubilair, dat flexibel, weer- en lichtbestendig - en duurzaam is. Rilsan is ook verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren; zo kan elk café zichzelf een eigen gezicht geven met een individueel patroon - of u kunt uw terras, tuin of balkon er een geven.

Franse Bistro Stoel, Haussmann

De stoel ontleent zijn onmiskenbare karakter aan het feit dat de zitting en de rugleuning geweven zijn met Rilsan, een speciaal voor dit soort meubelen ontwikkeld materiaal op basis van de olie van de ricinusplant, dat flexibel, weer- en lichtbestendig - en duurzaam is. Rilsan is ook verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren; zo kan elk café zichzelf een eigen gezicht geven met een individueel patroon - of u kunt uw terras, tuin of balkon er een geven.

Franse Bistro Stoel, Café de la Paix

Voor de stoel "Café de la Paix" (hierboven afgebeeld) hebben wij het meubilair van het historische café aan de Place de l'Opéra in Parijs als voorbeeld genomen; ook deze stoel heeft een historische vorm met een klassiek vlechtwerkmotief en dezelfde kleurencombinatie. Onze stoelen worden gemaakt door een van de drie overgebleven fabrikanten in Frankrijk. Ze hebben hun prijs - zeker - maar die wordt bepaald door de kwaliteit van het materiaal en het vakmanschap bij de vervaardiging ervan. Stoelen als deze zijn dus allesbehalve een kortstondige aanwinst. Door hun solide constructie verschillen Franse stoelen grondig van goedkopere modellen.

Meer inspiratie