Menu

Bistro meubilair. Franse cultuur

Frans bistro meubilairFrans bistro meubilair

De Franse koffiehuiscultuur omvat de zeer specifieke inrichting van de terrascafés die het straatbeeld van de steden (mede) bepalen. Hun klassieke ensemble bestaat uit een kleine ronde tafel, "guéridon" genoemd, en de typische, kleurrijk gevlochten rotan stoelen. Tot op de dag van vandaag worden dergelijke bistrostoelen en -tafels met de grootste zorg vervaardigd, zij het door steeds minder fabrikanten.

Bistromeubels van de kwaliteit en het ontwerp die wij hier presenteren zijn normaal gesproken niet verkrijgbaar voor particuliere klanten. Ze zijn veeleer ontworpen voor de zware eisen van catering buitenshuis, waar ze vele malen per dag heen en weer worden geschoven, blootstaan aan weer en wind, verschillende stoelgewichten en niet altijd even vriendelijk worden behandeld. Wij stellen u deze meubels, die even mooi als bruikbaar zijn, nu in hun oorspronkelijke vorm ter beschikking.

Bistro stoelen. Een duurzame investering

Wat de bistrostoelen betreft, hebben wij gekozen voor twee - qua vorm, kleurstelling en vlechtwerkmotief - traditionele modellen: de "Haussmann"-stoel (met rode achtergrond), genoemd naar de Parijse prefect en stadsplanner, is een van de oudste modellen van de fabrikant. Het frame van de zitting is gemaakt van massief beukenhout, het onderstel van rotan, een taai soort liaan uit Maleisië. De afzonderlijke delen worden met stoom gebogen en, na te zijn samengevoegd, voorzien van een kleurloze, weerbestendige vernis; de basis wordt bovendien gestabiliseerd met een rotan draad, een kostbare maatregel die echter de duurzaamheid enorm bevordert.

De stoel ontleent zijn onmiskenbare karakter aan het vlechtwerk van de zitting en de rugleuning met Rilsan, een materiaal op basis van de olie van de ricinusplant, speciaal ontwikkeld voor dit soort meubilair, dat flexibel, weer- en lichtbestendig - en duurzaam is. Rilsan is ook verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren; zo kan elk café zichzelf een eigen gezicht geven met een individueel patroon - of u kunt uw terras, tuin of balkon er een geven.

Meer inspiratie

Menu