Menu

Benedictijnse damessandalen smal

Rood
Benedictijnse damessandalen smal
Rood
  Rood
  € 149,00
  € 96,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Goede uitstraling

  Het plantaardig gelooide rundleer voor de bandjes en de binnenzool van deze sandaal komt uitsluitend uit Midden-Europa. Het is doorgeverfd en fijn gepolijst. De 1,1 cm dikke, bijzonder flexibele en tegelijkertijd slijtvaste merkrubberen zool zorgt voor het beste loopcomfort. Alle bewerkingen, van het snijden van het leer tot de laatste "afwerking" van de zoolranden, gebeuren met de hand.

  Benedictijnse schoenmakerij in een jong klooster

  Deze klassieke, eenvoudige leren sandalen worden gemaakt in het pas gestichte benedictijnenklooster van Sainte-Marie de la Garde (bij Agen). Het werd in 2002 opgericht door de Provençaalse abdij Sainte-Madeleine in Le Barroux omdat er nu ruimtegebrek was door de vele nieuwkomers. De monniken begonnen in een kleine groep een ouder landelijk pand te renoveren en te verbouwen. Zo legden ze de basis voor een kloosterleven en planden ze ook hun werkmogelijkheden in de nieuwe plaats. In overeenstemming met het gebied plantten zij meer dan 400 notenbomen - walnoten zijn altijd inheems geweest in West-Frankrijk - en richtten zij een bijenstal in. De kleine gemeenschap is sindsdien gegroeid, en de monniken zijn erin geslaagd een goed functionerend nieuw klooster op te richten met alle nodige voorzieningen, met name een kapel. De monniken hebben ook besloten een schoenmakerij voor sandalen op te zetten, omdat zijzelf en vele andere kloosters in Frankrijk daar veel behoefte aan hebben. U kunt dit zelf zien wanneer u een bezoek brengt aan Sainte-Marie de la Garde of Le Barroux. Broeder Sébastien is de meester schoenmaker, en hij hecht veel waarde aan een helder, puristisch ontwerp en de meest nauwkeurige afwerking.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 20166

   Band en binnenzool van koeienhuid, plantaardig gelooid, doorgeverfd en fijn gepolijst. Rubberen zool en hak (hoogte 2,4 cm). Gemaakt in Frankrijk.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters