Rosenhof Schultheis

Balkonroos 'Hanzestad Rostock' ®

(Rosa polyantha)
Rosenhof Schultheis
Balkonroos 'Hanzestad Rostock' ®
(Rosa polyantha)
  € 14,90
  € 10,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Rozen voor het balkon. Klein, maar veelbloemig.

  Om het balkon of terras het hele jaar door met rozen te verfraaien, hebt u soorten nodig die compact groeien en vrij klein blijven, die gezond en vitaal zijn en zo lang mogelijk bloeien. Polyantrozen (ook wel lage perkrozen genoemd) bloeien meestal in weelderige trossen. De kleuren zijn sterk, de bloemvorm varieert van enkelvoudig tot zeer dubbel. Een belangrijk veredelingsdoel voor deze (moderne) rassen is gezondheid, wat vooral voor gebruik op het balkon - waar de omstandigheden vaak niet optimaal zijn - een groot voordeel is. Het is echter moeilijk om deze kwaliteit in de veredeling te combineren met het kenmerk geur: sterk geurende polyantharosen komen dan ook bijna niet voor. Wij hebben rassen geselecteerd in verschillende, heldere kleuren en met een lichte geur. Ze bereiken een uiteindelijke hoogte van 60 tot 100 cm, zijn (uiteraard) geschikt om in grotere potten te planten en bloeien met kleine onderbrekingen gedurende het hele seizoen tot aan de vorst. Alle soorten zijn zeer gezond en gemakkelijk te verzorgen en daarom ook zeer geschikt voor beginners.

  Standplaats en verzorging:

  De rozen hebben een zonnige standplaats nodig en, goed voor balkonbezitters, ze kunnen ook warmte verdragen. Als ze in een container worden geplant, volstaat aanvankelijk een pot van 10 liter. Uiterlijk na twee jaar moeten ze echter worden verpot in een minstens twee keer zo grote pot. Bij het planten in het voorjaar (in een container) is het essentieel om de planten flink terug te knippen, tot ongeveer 5 à 6 cm. Dit vermindert het (bovengrondse) waterverlies door verdamping en bevordert tegelijkertijd de groei en wortelvorming. Bij het planten in de herfst moet de pot de eerste winter ook tegen vorst worden beschermd.

  Leveringsnota:

  De rozen worden verzonden als struiken met blote wortel, ongeveer een el lang, verpakt in vochtige houtwol. Als u de rozen niet meteen wilt planten, kunt u ze ongeveer twee weken bewaren (in open verpakking en in een koele, vorstvrije omgeving); de gevoelige fijne wortels mogen in geen geval uitdrogen. Het is beter om de rozen tot het planten op een schaduwrijke plaats in de tuin te bewaren.

  Plant instructies

  Productinformatie

  Artikel nummer 45830

   Het fascinerende kenmerk van deze roos is de unieke mooie bloemkleur, die heerlijk varieert tussen een kopergouden tint, honinggeel, amber en abrikoos met een vleugje roze. De grote bloemen verschijnen rijkelijk in trossen en contrasteren prachtig met het frisgroene, glanzende blad. Ze hebben een lichte maar zoete geur - en zijn overigens zeer duurzaam als snijroos. Met sterke scheuten groeien de planten gesloten en compact; afhankelijk van de standplaats tot een hoogte van 60 tot 100 cm.
   Wij verzenden van eind maart tot half mei en van begin oktober tot half november. Houd er rekening mee dat het betreffende plantseizoen door weersomstandigheden uitgesteld of ingekort kan worden.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen