Argand’Or

Arganolie Voedende Zeep

Natuur
Argand’Or
Arganolie Voedende Zeep
Natuur
  Natuur
  € 11,90
  € 8,50Basisprijs: € 85,00/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Deze zeep bevat geen toegevoegde geurstoffen, wordt dus bijzonder goed verdragen en heeft de typische geur van arganolie.

  Verzorgende zepen met arganolie.

  De zuiver plantaardige arganolie verzorgingszepen worden gemaakt volgens de koud-roer methode. Ze reinigen bijzonder mild door de rijke supervetting met arganolie en verzorgen tegelijkertijd, zodat ze ook geschikt zijn voor de gevoelige huid en de huid die gevoelig is voor roodheid. Met 10% handgeperste arganolie en andere zuivere plantaardige oliën zoals voedende olijfolie (biologisch) en hydraterende kokosolie (biologisch) en rijke karitéboter (biologisch).

  Traditie in vrouwenhanden. Handgeperste arganolie

  De productie van arganolie is traditioneel in handen van vrouwen, in de waarste zin van het woord, want de olie wordt volledig met de hand gewonnen: van het oogsten tot het pellen en kraken van de noten en het malen, kneden en persen. De zaden worden gemalen in stenen molens en de amandelspijs wordt vervolgens met de hand geperst. Dit is de zachtste manier van persen, omdat er geen hitte of overmatige persdruk is, die de gevoelige vitaminen en actieve bestanddelen zou kunnen vernietigen. De verkregen arganolie wordt gefilterd en vervolgens niet verder behandeld, zodat ze nog alle waardevolle bestanddelen en de karakteristieke argangeur bezit.

  Waardevol en gezond. Arganolie

  De Marokkaanse Berbers gebruiken arganolie al duizenden jaren - in de keuken, waar het bijna elk gerecht verfijnt, maar ook voor lichaamsverzorging. In Europa is de waardevolle en zeldzame olie allang een geheime tip. Met reden, want de romige, nootachtige olie smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook buitengewoon gezond. Het bestaat voor meer dan 80% uit onverzadigde vetzuren, heeft een zeer hoog vitamine E-gehalte en beschermt het menselijk celorganisme met zijn antioxidanten. Op de huid aangebracht, wordt arganolie snel opgenomen zonder een vettig of glanzend laagje achter te laten. Ze hydrateert, wat een positief effect heeft op de spanning van de huid, en wordt ook zeer goed verdragen door de gevoelige huid en de huid die gevoelig is voor irritatie. De kostbare olie wordt gewonnen uit de arganvruchten van de Arganeraie. De arganbomen (Argania spinosa), die nu met uitsterven worden bedreigd, groeien alleen in dit gebied in het zuidwesten van Marokko, tussen de Atlantische Oceaan, de Hoge Atlas en de Anti-Atlas. Om deze te beschermen en de duurzame productie van arganolie met behulp van stenen molens en handpersen te ondersteunen, heeft de UNESCO de Arganeraie in 1998 tot biosfeerreservaat verklaard en de traditionele productie van arganolie op de "Lijst van immaterieel cultureel erfgoed dat dringend moet worden beschermd" geplaatst.

  De Marokkaanse Arganeraie

  Alleen in de Arganeraie, het gebied tussen de Atlantische Oceaan, de Hoge Atlas en de Anti-Atlas in het zuidwesten van Marokko, groeien de arganbomen (Argania spinosa), die nu met uitsterven worden bedreigd. Om deze te beschermen en de duurzame productie van arganolie met behulp van stenen molens en handpersen te ondersteunen, heeft de UNESCO de Arganeraie in 1998 tot biosfeerreservaat verklaard en de traditionele productie van arganolie op de "Lijst van immaterieel cultureel erfgoed dat dringend moet worden beschermd" geplaatst.Argand’Or gebruikt handgeperste arganolie van de UCFA (Union des Coopératives des Femmes de l'Arganeraie), een vereniging van meer dan 20 vrouwencoöperaties, die het inkomen van de Berberfamilies veilig stelt en zo de sociale structuren en het unieke cultuurlandschap van de arganbomen in stand houdt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203174

   Met 10% handgeperste, voedende arganolie. Puur plantaardig. Gemaakt in Duitsland. Gecertificeerde natuurlijke cosmetica. 100 g stuk
   Moroccan Rose Geranium: Met de essentiële olie van Marokkaanse rozengeranium, die voedt en aangenaam ruikt.
   Mint & Lemongrass: Met de essentiële oliën van munt en citroengras, die de zeep een frisse, verkwikkende geur geven.
   Natuurlijk: Deze zeep bevat geen toegevoegde geurstoffen, wordt dus bijzonder goed verdragen en heeft de typische argangeur.

   Ingrediënten: SODIUM COCOATE, AQUA, SODIUM SHEA BUTTERATE, SODIUM OLIVATE, GLYCERIN, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, SODIUM CASTORATE

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen