Menu

Arganolie Voedende Zeep

Marokkaanse roos geranium
Arganolie Voedende Zeep
Marokkaanse roos geranium
11,90 €Basisprijs: 119,00 €/ 1kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Met de essentiële olie van Marokkaanse roosgeranium, die voedt en aangenaam ruikt.

Verzorgende zepen met arganolie.

De zuiver plantaardige verzorgingszepen op basis van arganolie worden vervaardigd volgens de koudroerige methode. Ze reinigen bijzonder mild dankzij de rijke supervulling met arganolie en verzorgen tegelijkertijd, zodat ze ook geschikt zijn voor de gevoelige huid en de huid die gevoelig is voor roodheid. Met 10% handgeperste arganolie en andere zuiver plantaardige oliën zoals voedende olijfolie (biologisch) en hydraterende kokosolie (biologisch), evenals rijke sheaboter (biologisch).

Traditie in vrouwenhanden. Handgeperste arganolie

De productie van arganolie is van oudsher in handen van vrouwen, in de waarste zin van het woord, want de olie wordt volledig met de hand gewonnen: van het oogsten tot het pellen en kraken van de noten tot het malen, kneden en persen. De pitten worden gemalen in stenen molens en de amandelspijs wordt vervolgens met de hand geperst. Dit is de zachtste manier van persen, omdat er geen hitte of overmatige druk is, die de gevoelige vitaminen en actieve bestanddelen zou kunnen vernietigen. De verkregen arganolie wordt gefilterd en vervolgens niet verder behandeld, zodat zij nog alle waardevolle bestanddelen bevat, alsmede de karakteristieke argangeur.

Waardevol en gezond. Arganolie

De Marokkaanse Berbers gebruiken arganolie al duizenden jaren - in de keuken, waar ze bijna elk gerecht verfijnt, maar ook voor lichaamsverzorging. In Europa is de waardevolle en zeldzame olie al lang een insider-tip geworden. Niet voor niets, want de romige, nootachtige olie smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook buitengewoon gezond. Het bestaat voor meer dan 80% uit onverzadigde vetzuren, heeft een zeer hoog vitamine E-gehalte en beschermt het menselijk celorganisme met zijn antioxidanten. Op de huid aangebracht, wordt arganolie snel geabsorbeerd zonder een vettige of glimmende film achter te laten. Het hydrateert, wat een positief effect heeft op de spanning van de huid, en het wordt ook zeer goed verdragen door de gevoelige huid en de huid die gevoelig is voor irritatie.
De kostbare olie wordt gewonnen uit de arganvruchten van de Arganeraie. De arganbomen (Argania spinosa), die thans met uitsterven worden bedreigd, groeien alleen in dit gebied in het zuidwesten van Marokko, tussen de Atlantische Oceaan, de Hoge Atlas en de Anti-Atlas. Om ze te beschermen en de duurzame productie van arganolie met behulp van stenen molens en handmatige persing te ondersteunen, heeft de UNESCO de Arganeraie in 1998 uitgeroepen tot biosfeerreservaat en de traditionele productie van arganolie op de "Lijst van immaterieel cultureel erfgoed dat dringend moet worden beschermd" geplaatst.

De Marokkaanse Arganeraie

Alleen in de Arganeraie, het gebied tussen de Atlantische Oceaan, de Hoge Atlas en de Anti-Atlas in het zuidwesten van Marokko, groeien de arganbomen (Argania spinosa), die thans met uitsterven worden bedreigd. Om ze te beschermen en de duurzame productie van arganolie met behulp van stenen molens en handmatige persing te ondersteunen, heeft de UNESCO de Arganeraie in 1998 uitgeroepen tot biosfeerreservaat en de traditionele productie van arganolie op de "Lijst van immaterieel cultureel erfgoed dat dringend moet worden beschermd" geplaatst.
Argand’Or gebruikt met de hand geperste arganolie van de UCFA (Union des Coopératives des Femmes de l'Arganeraie), een vereniging van meer dan 20 vrouwencoöperaties, waardoor het inkomen van Berbergezinnen wordt veiliggesteld en zo de sociale structuren en het unieke cultuurlandschap van de arganbomen in stand worden gehouden.

Productinformatie

Artikel nummer 203172

Met 10% handgeperste, voedende arganolie. Puur plantaardig. Gemaakt in Duitsland. Gecertificeerde natuurlijke cosmetica. 100 g stuk
Marokkaanse Rozengeranium: Met de essentiële olie van Marokkaanse Rozengeranium, die voedt en aangenaam ruikt.
Munt & Citroengras: Met de essentiële oliën van munt en citroengras, die de zeep een frisse, verkwikkende geur geven.
Natuurlijk: deze zeep bevat geen toegevoegde geurstoffen, wordt dus bijzonder goed verdragen en heeft de typische argangeur.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu